Artrose is een chronische aandoening van de gewrichten.
De meeste dieren met artrose kunnen gelukkig redelijk goed behandeld worden. De behandeling van artrose is complex en zal voor ieder dier anders zijn. Het is dus niet zo dat er één therapie of supplement is tegen artrose is die alles oplost. Bij de behandeling van artrose spelen aangepaste beweging, gewicht, voeding, supplementen, medicatie en therapie een rol. Er zijn veel verschillende therapieën mogelijk, denk aan hydrotherapie, manuele therapie, lasertherapie en magnetisch veldtherapie.

Om in te kunnen schatten welke therapie het meest zinvol is, kunt u met uw dier met artrose terecht op onze praktijk: www.actiefdier.nl. Deze praktijk is gespecialiseerd in chiropractie, revalidatie en bewegingstherapie bij honden. In deze praktijk zijn de volgende behandelingen mogelijk:
- chiropractie
- dry needling
- hydrotherapie
- lasertherapie
- PEMF (magnetisch veldtherapie).

Welke behandeling het meest geschikt is, hangt van veel factoren af. Welke therapie bij uw huisdier past is afhankelijk van leeftijd, ernst van de klachten, het al of niet aangetast zijn van meerdere gewrichten, het gewicht van de hond, de verwachting van de eigenaar en ook de financiële mogelijkheden. Het is belangrijk om een goed behandelplan op te laten stellen.

 


Weergave:
 


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies, we slaan geen persoonlijke gegevens op.